Jessica Kerttunen ja Westside pararatsastuksen Suomen mestaruuteen

Jessica Kerttunen ja Westside voittivat ylivoimaisesti pararatsastuksen Suomen mestaruuden Kuopiossa. Viime vuotista mestaruutta puolustanut ratsukko sai perjantaina henkilökohtaisesta ohjelmasta tuloksen 69.732 ja tänään vapaaohjelmasta loistavan 72.270 prosentin tuloksen maksimipisteistä. Kokonaistulos oli ylivoimaiset 142 prosenttia. Laura Kangasniemi voitti hopeaa uudella kisakumppanillaan, Piia Reitin Tokion paralympialaisten ratsulla, Supremolla ja Iina Pukkila ja Extra-Utopia pokkasivat pronssia.

Kerttunen ja Westside palautuivat hyvin Herningin MM-matkastana elokuun alussa, ja kausi oli hienoa kruunata Suomen mestaruuteen. – Eilinen rata oli omasta mielestäni jopa parempi, tänään tein muutaman oman huolimattomuusvirheen. Wesa teki radalla kaiken niin kuin piti, sipoolainen 25-vuotias Jessica Kerttunen kertoo. – Vapaaohjelma musiikilla ”How to train your dragon” on meidän bravuurimme, ja se kuvastaa meitä. Saamme esittää siinä omat vahvuutemme ja muutaman vielä vaativamman liikkeen, joita ei ole oman ryhmämme ohjelmissa.

Tahkon Maneesin järjestämissä SM-kilpailuissa kaikki mitalistit ovat nuoria, Kangasniemi 22-vuotias ja Pukkila vasta 18-vuotias. Järvenpääläinen Laura Kangasniemi teki Supremolla kaksi tasaista + 66 prosentin suoritusta ja kirkasti viimevuotisen pronssinsa hopeaksi. Nuori vihtiläinen Iina Pukkila otti 13-vuotiaalla Extra-Utopialla ensimmäisen pararatsastuksen SM-mitalinsa.

Kouluratsastuksessa kilpaillaan tänään ensimmäiset osakilpailut avoimessa Suomen mestaruudessa, nuorissa, junioreissa ja poneissa. Mitalit jaetaan sunnuntaina.

Kuvat: Iita-Maria Ahtiainen / SRL

Vastaa

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan