Syysnro 3/22 – “Ride on monipuolinen paketti, joka palvelee ennen kaikkea hevosihmisiä”

Hevoslehti Riden syysnumero 3/22 ilmestyy viikolla 39, teemanaan “Kotitalleilta kisakentille”. Lehti sisältää jälleen reippaan kattauksen ajankohtaisia aiheita sekä raportteja kuluneen kesän kuumimmista tapahtumista – unohtamatta kovimpien ammattilaisten haastatteluja. Riden toimitukselle on tärkeää, että lehden sisältö on aina “spot on”, eli viihdyttävää ajanvietettä, mutta myös asiapitoista antia. Mistä sitten tuleva numero koostuu? Tässä muutamia poimintoja! 

Kesäretket naapurimaassa

Ruotsin tiimimme oli kesäkuussa paikalla perinteisellä Tukholman kisaviikolla. Peder Fredricson ja Malin Baryard-Johnsson tekivät kova tulossa, ilman yhtäkään virhettä. LGCT-kilpailu ratsastettiin yleisön täyttämällä historiallisella Olympiastadionilla, jossa ratsastettiin ensimmäiset kisat vuonna 1990. 

Ruotsi-teema jatkuu myös toisessa artikkelissa, sillä vierailimme heinäkuussa hevoskouluttaja Tobbe Larssonin luona Ystadissa. Suomalaisille hän on tullut tutuksi Ponnyakuten, eli Ponipulmia-TV-sarjasta. Tutustuimme Sjörup Prästgårdin tilaan, siellä vaikuttavaan tiimiin sekä pääsimme yleisöksi Open Home Training -showhun. Tobben kanssa puheenaiheena oli muun muassa työskentely hevosten kanssa ja mitä jokaisen pitäisi oppia hevosista. – Vaikka Ruotsi ja Suomi ovat naapurimaat, on hevoskulttuurit niin erilaiset, Tobbe Larsson totesi. 

Valmentautumista lahden molemmin puolin

Baltiassa on vuosien aikana ollut vain yksi ratsastussimulaattori ja elokuussa 2022 se muutti uusien omistajien myötä Latviasta Viron Tallinnaan. Simulaattori on herättänyt runsaasti kiinnostusta sekä innokkaita kokeilijoita. Myös Riden toimituksen Christina kävi laitetta testaamassa. – Tuntui siltä, kuin olisi istunut täysin vieraan hevosen selässä, hän summaa. Simulaattorilla ratsastetaan Teadlik Ratsanik -nimisen yrityksen tiloissa aina valmentajan kanssa. Valmentajia on tällä hetkellä kaksi, mutta suunnitteilla on kolmannenkin ottaminen mukaan. 

Alkusyksyn inspiroivimpia tapahtumia oli varmasti Helsingin Ruskeasuolla järjestetty klinikka, jossa valmentajina olivat legendaariset Kyra Kyrklund sekä Richard White. Yleisöä oli paikan päällä satapäin ja tilaisuus oli siitä harvinainen, ettei livestriimiä järjestetty, vaan oppia oli tultava kuulemaan katsomoon saakka. Klinikalle osallistui kymmenen ratsukkoa, joista jokainen ratsasti noin puoli tuntia. Positiivista näissä ratsukoissa oli se, että heillä oli aitoja haasteita, joita lähdettiin korjaamaan. 

Tässä numerossa esittelemme myös Riden toimitustiimin ja millaisia taustoja meillä on hevosten suhteen… sekä paljon muuta!  

Hevoslehti Ride on saatavilla digiversiona sekä printtinä. Kestotilauksen lisäksi lehti on ostettavissa myös irtonumerona.

Vastaa

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan