Helsinki International Horse Show tekee paluun

Syyskuun loppupuolella pidettiin odotetun HIHS:in lehdistötilaisuus Helsingin Olympiastadionilla. Parin koronavuoden jälkeen HIHS on tekemässä vahvan paluun sivuteemalla “vihdoinkin!”. Lehdistötilaisuuteen oli saapunut laaja joukko median edustajia kuulemaan uusimmat tuulet. Paikalla olivat myös kotimaiset kilparatsastajat Noora Pentti, Anna-Julia Kontio ja Jone Illi sekä joukkueenjohtaja Mikko Mäentausta. 

Tapahtumajohtaja Tom Gordin painotti useampaan kertaan, että HIHS on myös muillekin kuin hevosihmisille. Se on paikka tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Yksi katsoja viettää Horse Show’ssa keskimäärin 11 tuntia, joten sisältöön mahtuu muutakin kuin kilparatsastusta. Expoalue on myyty loppuun ja tapahtuman toteutumisesta vastaa myös 500 vapaaehtoisen joukko. Ilman heitä, ei olisi tätäkään tapahtumaa.

Helsinki Horse Show’ssa tullaan näkemään useita maailman kärkinimiä. Olympiakultamitalisti ja kolminkertainen maailmancupin finaalin voittaja Steve Guerdat, MM-joukkuekultamitalisti Jens Fredricson, MM-joukkuehopeamitalisti Harrie Smolders, Calgaryn GP-voittaja Daniel Deusser, Pariisin GP-voittaja Marlon Modolo Zanotelli ja olympiajoukkuekultamitalisti ja Euroopan mestari Kevin Staut.

Helsinki toimii uusille nimille ponnahduslauta ehdottomalle huipulle. Tänä vuonna kannattaa pitää silmällä nuoria brittejä Jack Whitakeria ja Lily Attwoodia, belgialaista Gilles Thomasia ja tanskalaista Emil Hallundbaekia ja yhdysvaltalaista Alessandra Volpia. Suomalaisista nuorista ratsastajista mielenkiintoisin on taatusti Jone “The Kone” Illi, jolla on takataskussaan jo 27 kansainvälistä voittoa. HIHS:issä Illi kilpailee ensimmäisen viiden tähden kilpailunsa. – Onhan se iso juttu päästä tälle tasolle, Illi summaa. 

Suurin osa suomalaisista ratsastajista on majoittunut tai ainakin treenaa ulkomailla. Noora Pentti kertoi syyskuun pressitilaisuudessa “uudesta tulemisestaan”. Kuten moni muukin, myös Pentti tulee Helsinkiin Oslon osakilpailun kautta. – Hevoseni ovat Saksassa Beerbaumien tallilla, joten olen matkustanut lasten vuoksi Suomen ja Saksan väliä säännöllisesti, hän toteaa. Yhtä lailla Juuli Kontio on viettänyt hiljaiseloa rakentaen uusia hevosia paluutaan varten. – Nämä hevoset ovat kilpailleet 155-160 cm luokkia, joten niillä on hyvä nousta uudelle tasolle, Kontio sanoo. Helsingissä tullaan näkemään lisäksi Kontion vanhan kilparatsu Fardonin, 21, jäähyväiset. 

Helsinki Horse Show polkaistaan käyntiin keskiviikkona 19.10. kansallisilla Amateur Tourilla ja uusilla Pohjola-sarjoilla. Perjantaina 21.10. alkavat kansainväliset luokat. Lauantaina 22.10. on toinen pääluokista, Land Rover Grand Trophy, jossa kilpaillaan 100 000 eurosta.

Tämän vuoden erikoisuus on lauantai-illan Helsingin vuoden 1952 olympia-teema. Illalla hypätään luokka, jonka rata on replika olympiaradasta ja mukana on kopioita olympiaesteistä. Nuorten EM-kultamitalistit Jone Illi ja Elmo Jankari haastavat hevostaidoissa kaksinkertaisen olympiakultamitalisti Toni Niemisen. HIHS:n ehdoton kohokohta on sunnuntain maailmancupin osakilpailu, FEI Longines Jumping World Cup™.

HIHS ja Helsingin kaupunki lahjoittivat myös tapahtumaan 4000 lippua pääkaupunkiseudun vähävaraisille lapsiperheille, eli onnekkaalle porukalle on tarjolla päivä hevosten parissa! 

Kuvat: Penina Peltonen

Vastaa

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan