Pohjola-sarjojen finaalit käynnistyivät Helsinki Horse Show’ssa  

Keskiviikkona Helsingin Jäähallissa ratsastettiin esteratsastuksen Pohjola-sarjojen Silver Grand Prix’n, Bronze Grand Prix’n sekä Small Grand Prix’n ensimmäiset finaalikierrokset. Silver GP:n voittivat Jone Illi ja Celtas Quillian, Bronze GP:n voittoon Jone Illi hevosella Dolanda ja Small GP:n voittoon Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale.    

15-vuotias hallitseva junioreiden Euroopan mestari Jone Illi aloitti Horse Show’n kilpailuviikkonsa kahdella luokkavoitolla. Silver Grand Prix’n ensimmäisen finaalikierroksen 130 cm tasolla Illi voitti Celtas Quillianilla ja Bronze GP:nensimmäisen finaalikierroksen 120 cm tasolla Dolandalla.  – Hyvältä tuntuu, saatiin ekat startit pakettiin, ja hyvältä näyttää. Dolanda oli tosi nopea ja olen todella tyytyväinen hevoseen. Molemmat hepat hyppäsivät hyvin, radat ovat olleet ihan mukavia, vaikka ne molemmat vähän kuumenevat radalla. Olemme harjoitelleet sitä, että saataisiin ne rauhoittumaan siellä, Karijoelta kotoisin oleva Illi summaa.  – Celtas Quillianin kanssa menin Silver GP:n, huomenna menen myös Pohjola Bronze GP:tä ja Pohjola Silver GP:tä. Perjantaista eteenpäin aloitetaan Eolita L:n kanssa urakka kansainvälisellä viiden tähden tasolla.

Kansainvälisistä ratsastajista Illi odottaa pääsevänsä haastamaan Whitakerin perheen ja Steve Guerdatin. – Heitä vastaan olisi hienoa päästä kilpailemaan.  

Pohjola Small GP:n ensimmäisen finaalikierroksen estekorkeudella 110 cm voittivat Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale.  – Tosi kivalta tuntuu. Nyt kun ei ole hetkeen ollut isoja kisoja poneilla, niin tuntuu tosi hyvältä päästä tänne. Helsingin Jäähalli tuo kilpailupaikkana hyvää kokemusta hevosille, ja täällä on tosi hyviä ratoj, Veera Salminen kertoo. Espoolainen 14-vuotias Salminen kilpailee Marina Ehrnroothin valmennuksessa.  – Kilpailen täällä Horse Show’ssa myös Pohjola Bronze GP:tä sekä ponien kutsukilpailun lauantaina.

Pohjola-sarjojen finaalit kilpaillaan kolmessa kierroksessa, joista viimeisille kierroksille Top 10 finaaleihin pääsevät kahden ensimmäinen kierroksen kymmenen parasta ratsukkoa.  

Amateur Tourilla kolme luokkakorkeutta

Amateur Tourin 85 cm luokan voittoon ratsasti Matilda Santala Fridalla, 95 cm luokan voittivat Annileena Linkovesi ja Higher Up Shaday d’Eel ja 105 cm luokan voitti Veronica Nurminen ja Foriola-Fortunate.  

Amateur Tourin 85 cm luokan voittoon ratsasti Matilda Santala hevosellaan Frida. Luokka hypättiin taitoarvosteluna. Ratsukko voitti pistein 8.70.  – Voitto tuntuu kivalta, se tuli vähän yllätyksenä. Hevonen oli radalla yllättävän rento, vähän se jännitti ja oli hieman kuuma. Tämä on minulle ensimmäinen kerta kilpailemassa Helsinki International Horse Show’ssa, aiemmin olen ollut täällä katsomassa kilpailuita, Luomalta kotoisin oleva Matilda Santala kertoo.  – Ajattelin, että olisin ollut jännittyneempi radalla, mutta jotenkin rutiinista meni. Pohja oli tosi hyvä, kiva areena ja tuntui ettei katsomot tule päälle.

Santalaa valmentavat Marina Ehrnrooth sekä Ronja Mäkinen. Lisäksi Santalan äiti pitää kotona istuntatunteja.  

95 cm luokan voittoon Punametsän Ratsastajien Annileena Linkovesi ja Higher Up Shaday d’Eel.  – Tuntui oudolta voittaa, kun oli jännittänyt etukäteen niin paljon, ja tuntui ettei olisi uskaltanut kääntää esteelle tiukoilla teillä. Rataa kävellessä jännitys oli huipussaan, mutta radalle päästessä oli hauskaa ja hevonen tuntui tykkäävän paljon hypätä radalla, Linkovesi kertoo. Ensimmäistä kertaa HIHS’ssa kilpailleen vantaalaisen Linkoveden valmentajana toimii Leena Saukko. – Ollaan kotona valmennuksissa pidetty mielessä valmistautuminen tähän kilpailuun. Treenissä ollaan keskitytty saamaan ponia läpi, ja pohdittu miltä se tuntuisi täällä Jäähallissa.

Keskiviikon 105 cm luokan voiton nopealla puhtaalla radalla veivät Veronica Nurminen ja jo 17-vuotias tamma Foriola-Fortunate.  – Tuntuu ihan huikean hyvälle, tämä oli ensimmäinen kertani Jäähallissa. Tästä lähdetään kohti torstaita ja perjantaita voitto tottakai mielessä, asikkalalainen Veronica Nurminen tunnelmoi. Nurmista valmentaa hänen oma äitinsä Anne Fränti perheen kotitallilla AMR-Tallilla.  

Vastaa

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan