WHD Woikoskella kilpailtiin viikonloppuna

Mäntyharjun Nurmaalla, Woikoski Feelingin WHD Gårdilla, kisailtiin viikonloppuna kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa sekä lauantaina 6.8. että sunnuntaina 7.8. Päivien aikana ratkottiin muun muassa lapsiratsastajien Suomen mestaruus sekä Pohjola-luokkien neljänsien osakilpailuiden voitot. Niiden myötä ratkesivat myös lokakuussa käytävät finaalipaikat. Ohessa tuloksia kisaviikonlopulta:

Lasten kouluratsastuksen Suomen mestaruuden voitti Milka Kovalainen ratsullaan Damon

Lasten kouluratsastuksen Suomen mestaruudesta kamppailtiin viikonloppuna ja kilpailun voittoon yhteistuloksissa ylsi Milka Kovalainen Kanta-Hämeen Ratsastajista ratsullaan Damon. Kokonaispisteitä 137.9. Hopeaa ratsasti Rina Vesala ABC Ratsastajista ratsullaan Chevlar, pisteet 128.3. Lapsiratsastuksen SM-kultaa voittanut Milka Kovalainen kommentoi ensimmäisen mestaruuden tuntuvan hyvältä. Äitinsä valmennuksessa ratsastava Milka totesi ratsunsa Damonin käyneen aiemmin kuumana, mutta olleen sunnuntaina rauhallisempi.

Pohjola Grand Tourin neljännen osakilpailun voittoon ratsasti Susanna Therman ratsullaan Dragonheart

Myös kouluratsastuksen sarjakilpailu, Pohjola Grand Tourin neljäs ja viimeinen osakilpailu kilpailtiin viikonloppuna ja osakilpailun voittoon ratsasti Susanna Therman Husön Ratsastajista hevosellaan Dragonheart, tuloksena 68.627 %. Toiseksi sijoittui Korsholms Sportryttaren Jasmin Sikström ja Clementine II tuloksellaan 65.343 %. Osakilpailun voittaja Susanna Therman kertoi lauantain olleen varsin haasteellinen päivä, joten hän oli erittäin tyytyväinen sunnuntain suoritukseen Dragonheartin kanssa. Jatkosuunnitelmissa heillä on Suomen mestaruuskilpailut sekä Tourin finaali Ypäjällä.

Small Tourin viimeisen osakilpailun voittoon ratsasti Essi Hiidensalo ratsullaan Notholmens Linzano tuloksella 67.696 %. Toiseksi sijoittui Sara Maattola-Lindholm Vihdin Ratsastajista ratsullaan London Eye, 67.353 % ja kolmanneksi Sonja Lesch Helsingin Ratsastajista hevosella Kom Snowwhite, 66.176 %.

Edellisten luokkien lisäksi Woikoskella ratsastettiin Pohjola Rising Star Tourin viimeinen osakilpailu. Voiton nappasi Senni Tolonen hevosellaan Royal Dandy. Toiseksi sijoittui Kaisa Pirinen ratsullaan Lauren ja kolmanneksi Heidi Taipale ja VIX Chico. Suomenhevosille suunnatun Finnhorse Tourin voittoon ratsasti Laura Laukkanen Siilin Ratsastajista hevosellaan Popkatti tuloksella 67.619 %. Toiseksi sijoittui Tiina Hyssänmäki ja Taikatumma Tallitiimistä prosentein 62.032 %.

Kuvat: Iita-Maria Ahtiainen / SRL, Maarit Könönen